Vinterlandskap i soluppgång (pixabay)
Vinterdäck

Hitta rätt vinterdäck för din elcykel! 

Löven har dansat ned och kylan kryper på, men det betyder inte att cykeln måste parkeras. Med rätt vinterdäck från Elcykelpunkten kan du fortsätta trampa genom vintern med lätthet. Lått oss guida dig till ditt perfekta val! 

Varför behöver jag vinterdäck på cykeln? 

Halkan under vintermånaderna kan vara lurig och skapa osäkerhet för cyklister. Många låter cykeln stå stilla, men med högkvalitativa vinterdäck kan du cykla säkert och stabilt året runt, precis som du byter till vinterdäck på bilen.  

När ska man montera vinterdäcken? 

Helt nya vinterdäck körs helst in på barmark, innan snön kommer, men det är inte kört bara för att det snöar lite! Det är fullt möjligt att byta till vinterdäck redan i oktober och använda dem fram till all snö och is har tinat bort.  Om det känns krångligt att byta däcken själva är du alltid välkommen till din lokala Elcykelpunkten verkstad så hjälper vi dig där! 

Olika typer av vinterdäck 

Odubbade vinterdäck: 
  • Mjukt gummi och djupa mönster ger bättre fäste. 
  • Bra för stadskörning och platser med mindre snöfall. 
Dubbdäck – Halvdubb: 
  • Ger möjlighet att cykla snabbare på halt underlag. 
Dubbdäck – Heldubb: 
  • Har ytterligare stabilitet när det lutar i kurvorna. 
  • Det bästa du kan ha för hybrid & mountainbikecyklar. 
I allmänhet rekommenderar vi alltid att man byter båda däcken till vinterdäck eller dubbdäck. Det går även att endast byta ett däck, då är det viktigast att framdäcket har bäst stabilitet. 

Tänk på däcktrycket! 

Det är viktigt att du håller det rekommenderade trycket i däcken. Det ökar livslängden på däcken och håller säkerheten i topp!  
Nu är du redo att trampa genom vintern med stil och säkerhet! Hämta dina vinterdäck hos Elcykelpunkten och njut av smidig cykling oavsett väder! 

Nyhetsbrev

Missa inga kampanjer eller erbjudanden och anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag.
item

Bidra till biologisk mångfald med oss

Alla köp hos oss bidrar vi tillsammans till en positiv miljöpåverkan. Den som köper sin elcykel genom oss bidrar också nämligen till biologisk mångfald genom The perfect world foundation.

BETALNING

bankidvisamastercardklarna

LEVERANSMETODER

postnordDHLBringno-sender

cancerfonden
pricerunner

Vi erbjuder gratis frakt på alla beställningar över 999 kr.

De överstrukna priserna motsvarar lanseringspriserna för denna säsong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på utvalda produkter, erbjudandet gäller endast ordinarie pris, kan ej kombineras och gäller ej lådcyklar eller Recycle cyklar.

Vi är specialister på elcyklar och vi kan hjälpa dig på din elcykelresa, både på nätet och i butik. Välkommen in till oss!

Copyright 2023 © Elcykelpunkten, alla rättigheter förbehållna.