låna elcykel

PROVLÅNA ELCYKEL INNAN KÖP

VI MONTERAR & JUSTERAR ERA ELCYKLAR INNAN LEVERANS

fri frakt elcykel

FRI FRAKT
DIREKT TILL ERT KONTOR

Företagselcykel

Söker du en elcykel till företaget? Det finns många fördelar att använda en elcykel i ditt företag, kommun eller organisation. Köper ni er företagscykel hos oss så ger vi en fördelaktig rabatt ju fler ni köper. Vi kan även trycka upp skyltar med ert företags logga. Vi monterar och testkör även elcyklarna innan vi levererar dem till ert företag.  

Företagslogga på elcykeln

Vi kan även trycka upp så ni får egna skyltar på cykeln. För företagare som vill synas lite extra så finns våra snygga färdiga skyltar som vi fäster under ramen. De är tillverkade av plast och monteras med plastband. Priser finns från 400 kr och uppåt ex moms.

Skräddarsy er företagscykel

Om ni letar efter större mängder (+50) så finns möjligheten att specialanpassa cyklarna efter er egna smak och tycke. Man kan välja färger, växlar, batterikapacitet, sadel och som pricken på i så trycker vi er logga direkt på ramen. 

företagscykel

Tjänstecykel

Varför inte erbjuda företagets anställda ett alternativ till kollektivtrafik och bil? Få friskare personal! En cykelpool på er arbetsplats är perfekt för kortare resor i tjänsten. Man kan nu även få lås som är styrda med en app vilket gör tjänstecykeln ännu flexiblare.

Vad är en Tjänstecykel? 

Definitionen “tjänstecykel” rent skattemässigt är; en cykel som köps in av företaget för att användas av anställda eller företagets kunder. Av anställda ska tjänstecykeln endast användas i tjänsten. Cykeln ska förvaras på företaget när den inte används. Eftersom tjänstecykeln inte nyttjas privat behöver heller inte anställda betala förmån och företaget betalar inte heller några arbetsgivaravgifter. Kostnaden för en tjänstecykel är därmed begränsat till inköpspris, eventuella finansieringskostnader och servicekostnader.

Användningsområden: 

 • Kundbesök
 • Transport mellan företagets fastigheter
 • Leverera varor
 • Lånecyklar till kunder
 • Gratis träning på arbetstid

Hur fungerar försäkringen? 

När man ska försäkra sina elcyklar till företaget så är det ofta svårt att hitta en leverantör som godkänner detta. Skulle olyckan vara framme och stölden är ett faktum så har vi lösningen. På alla våra elcyklar så erbjuder vi försäkring som täcker för stöld. Priser från 65 kr/mån.

Vem sköter service? 

Det är upp till er vad som passar bäst. I många städer har vi möjligheten att komma ut till er med vår “På plats” service och då brukar många passa på att även ge service till övriga anställda på företaget för att främja en starkare cykelkultur som bidrar till lägre sjukskrivningar. Vi rekommenderar att man gör service två ggr per år. En gång på våren och en gång till vintern och då brukar vi samtidigt passa på att göra dubbdäcksbyte om man även önskar använda elcyklarna på vintern. Det fungerar också bra att göra en normalservice en gång per år.

Hur mycket kostar det?

Vi tycker det är kul med företag som satsar på elcyklar och ger kraftigare rabatt ju fler ni vill beställa. Det finns elcyklar från 8 000 kr och uppåt exklusive moms men är såklart beroende av vilken typ av modell ni är ute efter, batterikapacitet, hur ofta cyklarna ska användas m.m.

Lås med en app – alla medarbetare kan använda cykeln snabbt

Slipp borttappade nycklar och gör dessutom era cyklar väldigt flexibla. Alla kan dela cyklarna när som helst och man behöver inte fördela ut cyklarna till en specifik medarbetare. Det går även att se var cykeln är någonstans med GPS och du kan även se statistisk om cykeln. Batteriet räcker ofta upp till fem år beroende på vilken modell man väljer och tekniken sköts via Bluetooth.

Stålhästens elcykel - Prima

Några fördelar med företagselcykel:

 • Endast 25 öre per mil i drivmedelskostnad. Räknar man med inköp, värdeminskning och underhåll blir det ca 4 kr/mil. En bil har i genomsnitt ca 65 kr/mil.
 • Spar tid. Oftast går det snabbare att ta sig fram med en elcykel jämfört med en bil i stora städer. Behöver inte leta efter parkering och inga bilköer.
 • Miljövänligt. Elcykeln bidrar till kraftigt reducerade utsläpp. Man släpper ut 0,6 gram CO2/km jämfört med miljöbilar som kan släppa ut upp till 95 gram CO2/km. Stärker ert varumärke med hållbara transportmedel.
 • Man slipper bli varm och svettig. Använd elassistansen i backarna så får medarbetarna…
 • Motion. 2-3 h lågintensiv träning varje vecka ger 6 års extra livslängd enligt studier.
 • Långa sträckor.Man tar sig oftast minst 4-5 mil på en laddning och ända upp till 10 mil beroende på vilket batteri och modell man väljer.
 • Punktlig. Slipp köer eller förseningar i kommunaltrafiken. Man vet när man är framme.
 • Fantastiskt roligt! Kom in och provcykla i vår butik och du kommer bli förvånad över hur roligt det är.
 • Dörr till dörr. Jämfört med kommunaltrafiken slipper du gå från stationerna och spar tid.
 • Friskare personal och färre sjukskrivningar.
 • Bra marknadsföring med företagselcykel – möjligt med egen företagslogga på cykeln.

Kontakta oss för pris på er företagselcykel / tjänstecykel

Vi hjälper gärna till för att hitta den optimala lösningen för er. Skicka ett kort mail till foretag@elcykelpunkten.se så får ni oftast svar inom 1-2 h under vardagar.