Guide för cykelvård och cykelmontering

Håll din elcykel i toppskick!

Att ha rätt kunskap om cykelvård och kunna montera din cykel korrekt är avgörande för att upprätthålla prestanda och förlänga livslängden på din cykel. Här är en omfattande guide som täcker både cykelvård och montering:

Rengöring och Underhåll

Regelbunden rengöring: Tvätta din cykel regelbundet för att avlägsna smuts och damm. Använd varmt tvålvatten och en borste för att rengöra ramen, kedjan, växlar och bromsar.
Smörj kedjan: Håll din kedja smord med cykelkedjesmörjmedel. Rengör först kedjan noggrant och applicera sedan smörjmedlet jämnt över hela längden.

Däck och Lufttryck

Kontrollera däcken: Regelbundet kontrollera däcken för skador eller slitna mönster. Byt ut slitna däck omedelbart.
Korrekta däcktryck: Håll däcken uppumpade till det rekommenderade trycket som anges på sidan av däcket. Detta påverkar rullmotståndet och komforten under din körning.

Bromsunderhåll

Kontrollera bromsbeläggen: Inspektera och byt ut bromsbeläggen om de är slitna.
Justera bromsarna: Se till att bromsarna är ordentligt justerade så att de inte gnisslar och ger effektiv bromskraft.

Växelunderhåll

Smörj växlarna: Använd ett speciellt smörjmedel för växlarna och justera växlarna för att säkerställa smidiga och exakta växlingar

Montering och justering

Montera komponenter korrekt: Om du monterar eller byter ut cykelkomponenter själv, se till att de är korrekt monterade och justerade enligt tillverkarens rekommendationer.

Lagring och transport

Lagring: Förvara din cykel på en torr plats, gärna inomhus, för att skydda den från väder och stöld. Använd ett cykelöverdrag om den måste vara utomhus.
Transport: När du transporterar din cykel, använd lämpliga cykelställ eller transportlösningar för att undvika skador.

Säkerhetskontroller

För säkerheten: Kontrollera regelbundet att alla skruvar och bultar är ordentligt åtdragna, inklusive styre, sadel, pedaler och hjul.

Professionell Service

Regelbundna servicebesök: För komplicerade underhållsuppgifter eller problem, överväg att ta din cykel till en professionell cykelverkstad för en noggrann genomgång. Du kan boka din tid hos oss under Boka Service.
Genom att följa dessa riktlinjer för cykelvård och montering kommer du att njuta av smidiga och säkra cykelturer och maximera livslängden på din cykel. Kom ihåg att en välunderhållen cykel ger dig den bästa körupplevelsen.

Nyhetsbrev

Missa inga kampanjer eller erbjudanden och anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag.
item

Bidra till biologisk mångfald med oss

Alla köp hos oss bidrar vi tillsammans till en positiv miljöpåverkan. Den som köper sin elcykel genom oss bidrar också nämligen till biologisk mångfald genom The perfect world foundation.

BETALNING

bankidvisamastercardklarna

LEVERANSMETODER

postnordDHLBringno-sender

cancerfonden
pricerunner

Vi erbjuder gratis frakt på alla beställningar över 999 kr.

De överstrukna priserna motsvarar lanseringspriserna för denna säsong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på utvalda produkter, erbjudandet gäller endast ordinarie pris, kan ej kombineras och gäller ej lådcyklar eller Recycle cyklar.

Vi är specialister på elcyklar och vi kan hjälpa dig på din elcykelresa, både på nätet och i butik. Välkommen in till oss!

Copyright 2023 © Elcykelpunkten, alla rättigheter förbehållna.